Decembrsko obdarovanje 2.0

December je čas praznikov.
December je čas za družino.
December je čas prijetnega druženja in vonja po prazničnih dobrotah.
December je čas, ko zaključujemo staro in se pripravljamo na novo leto.

December je mesec brezglavih nakupov.
December je mesec vprašanj: kaj, kje in kdaj naj kupim?
December je mesec, ki nima zadosti vikendov niti zadosti ur.
December je mesec, ki nas iztroši.
December je mesec izmenjave navidezno uporabnih daril.

December je mesec, ko v omari, shrambi ali garaži zapolnimo še zadnjo prosto poličko, morda moramo celo kako stvar zavreči, da najdemo prostor za novo. Čeprav je trenutno ne potrebujemo, se tolažimo in prepričujemo, da nam bo nekoč, nekje zagotovo prišla prav. Če pa nam slučajno ne bo, si iz vljudnosti oziroma, da si pomirimo vest, zasluži vsaj nekaj časa ostati na naši polici. Kot nabiralec prahu. Preden jo zavržemo. In obremenimo naravo.

Mesec december je v zadnjih nekaj letih iz pravljičnega časa prerastel v čas, poln stresa in tesnobe. Tako za tiste, ki zmorejo nakupiti darila, pa nimajo časa in idej, kaj kupiti, kot tudi za tiste, ki si obdarovanja ne morejo privoščiti. Ki pogosto ne zmorejo napolniti praznične mize niti z osnovnimi živili, z družino skupaj sesti za mizo in občutiti pristnosti praznikov.

Pa vendar ljudje radi nekaj podarimo. To je vrednota, ki je del človeške biti, ki nas povezuje, nas nadgrajuje, se nas dotakne, nam požene kri po žilah …

Lepo in prav je, da darujemo. In poslanstvo podarjanja zares pristno izpolnimo, če damo tistim, ki nimajo.

V okviru projekta Veriga dobrih ljudi smo se v mesecu decembru razveselili številnih posameznikov, ki so se namesto družinskega obdarovanja odločili za namensko donacijo družinam v stiski. Prav tako so nas razveselila pisma podjetij Kemofarmacija d.d., Prangl d.o.o. in Paul Hartmann Adriatic d.o.o., ki so sredstva, namenjena poslovnemu obdarovanju, namenila družinam v stiski iz Verige dobrih ljudi.

Veseli smo, da vse več posameznikov in podjetij ponovno odkriva pravi namen dajanja in obdarovanja. Kajti sreče ni v materialnih stvareh. Sreča se rojeva v srcu ter se širi in množi, ko podarjamo svoj čas, lepe misli, dobra dejanja. Ko ustvarjamo in delimo prijetne trenutke in ko nekaj svojega blagostanja delimo s tistimi, ki so izgubili celo sanje.