Verigi se lahko priključite tudi z namenitvijo dohodnine

30. novembra 2018

Pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje že več kot 60 let skozi različne projekte pomagamo otrokom, mladostnikom in družinam. Skozi desetletja pridobljene izkušnje smo strnili v nov projekt Veriga dobrih ljudi, v sklopu katerega nudimo celostno pomoč družinam v stiski.

Za izvajanje celostne pomoči potrebujemo poleg materialnih tudi finančna sredstva, s katerimi zagotovimo družinam takojšnjo finančno, materialno in drugo oskrbo, hkrati pa izvajanje vseh podpornih programov vsem članom družine (finančno opismenjevanje, psihoterapevtsko pomoč, pravno in učno pomoč, različna usposabljanja, mediacije, socialno mreženje, delovno usposobljenost….), ki vračajo družinam dostojanstvo in omogočajo samostojno in uspešno življenje ter doseganje zastavljenih ciljev.

Sredstva za izvajanje programov pomoči zbiramo z donacijami. Ob koncu leta lahko delovanje Verige dobrih ljudi podprete tudi z namenitvijo 0,5 % dohodnine. Namenitev dela dohodnine za vas ne predstavlja nikakršnega dodatnega stroška in ne vpliva na višino vračila ali doplačila dohodnine.

Pripravili smo obrazec za namenitev dohodnine, ki ga le natisnete, izpolnite podatke in pošljete na naš naslov brez dodatnih stroškov pošiljanja. V tem primeru prosimo, da nam obrazec pošljete do 20. 12. Lahko pa oddate tudi elektronski obrazec preko portala eDavki. V tem primeru kot upravičenca navedete Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje z davčno številko 22926518. Rok za oddajo je v tem primeru 31. 12. 2018.

Veseli bomo vsakega novega člena v Verigi dobrih ljudi, saj verjamemo, da bomo s skupnimi močmi lahko premagali marsikatero oviro in namesto tragičnih zgodb pisali zgodbe o uspehu.

Že vnaprej se iskreno zahvaljlujemo vsem, ki se nam boste priključili v najmočnejši verigi doslej – Verigi dobrih ljudi.